Първоначално публикувано от alfa racer GTA
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Last edited by ivo_red; d.m.y г., 22:36.(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
-
Можеш да пробваш с ресетване на плеъра. Напрактика той командва чейнджъра и може и той да се е бъгнал. Става със задържане на бутона за включване на плеъра около 10сек. Ако това не помогне, в багажника в ляво/дясно при комбито, където са сервизните отвори, има бушони. Единия беше за Босето и чейнджъра.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Привет колеги,ето че е наложително Афонсо(1.9 120кс чипната до 170к.с) да влиза в бокса за смяна на съедител(потече долната помпа)отделно преди това на 4и5 при рязко подаване на газ ,колата вдигаше обороти и след това тръгваше.Искам да попитам има ли нещо специфично при смяна ,тъй като съм от Варна но колата е в Разград и се чудя дали да я кача на платформа и да я закарам при Иво в аутотех,или да се доверя на един сервиз тук.Като цена как върви труда,тук ми обявиха 300лв труд ,иначе имам 40процента отстъпка в Тех-ко и се чудя каква марка съединител да гледам.Също така как са нещата с демфера как може да разбера дали е да търся комплект с него или само след отварянеAlfa 159 JTD
Comment
-
https://www.ebay.co.uk/itm/KIT-FRIZI...cAAOSw4A5Y0B9h
Твоите симптоми ми приличат на прецакана скоростна кутия, но аз не съм специалист и според мен трябва да отидеш във форумен сервиз, за диагностика дали скоростната кутия е за ремонт, трябва смяна на съединител(+демпферен маховик) или и на двете едновременно.
Поне от това което чета за 3 и 4 та скорост на такова прилича.Продаватбсе ремонтни комплекти, но не купувай преди да имаш сигурна диагноза.Във форума има 2-3 теми с подробност и линкове за ремонтни комплекти.
Успех.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Че какъв е проблема да я закараш на ход до Варна ?
Ако си отделя нормално не е проблем, само няма да даваш рязко газ за да не боксува. Само си вземи спирачна течност в случай че спре да отделя и останеш без скорости. Аз много пъти съм прибирал разни автомобили без скорости, като сменям предавки без да натискам съединителя. Малко усет ти трябва с оборотите и си готов, без напъвания на лоста обаче. Като се изравнят оборотите и сами влизат.Last edited by mirchozo; d.m.y г., 12:55.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Като марка бих препоръчал Luk или Sachs комплект съединител и маховик.
Мен едно ми е интересно. Как извадихте 170 коня от 8 клапановия мотор? Смисъл, то не е толкова невъзможно ама не е ли малко опасен тоя мап? Да не отиде и новия съединител в кофата след 20000км?'05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6
Comment
-
Здравейте колеги, искам да ви попитам дали ви се е случвало на таблото да ви изпише "VDC unavailable consult handbook"? Ако някой знае какво е и защо го изписва нека сподели опит. Само да кажа, че светна и една жълта лампичка представляваща стрелка правеща кръг с триъгълник с удивителна вътре в него. Когато я запалих днес сутринта се случи това и след, като покарах малко, спрях до еконт и пак тръгнах и изгасна, но не знам дали сега, като си тръгна от работа ще светне пак...
Comment
-
Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщениеЗдравейте колеги, искам да ви попитам дали ви се е случвало на таблото да ви изпише "VDC unavailable consult handbook"? Ако някой знае какво е и защо го изписва нека сподели опит. Само да кажа, че светна и една жълта лампичка представляваща стрелка правеща кръг с триъгълник с удивителна вътре в него. Когато я запалих днес сутринта се случи това и след, като покарах малко, спрях до еконт и пак тръгнах и изгасна, но не знам дали сега, като си тръгна от работа ще светне пак...
Направих диагностика и установих, че статуса на педала на съединителя не винаги се променя адекватно.
Размърдах хубаво педала с ръка около горното му положение и статусът започна да се променя, както трябва. С това и въпросните грешки спряха да излизат.
Ако не се оправи само с размърдване, следва да се прегледа и евентуално почисти машинката на педала.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПри мен се случваше това, както и също "hill holder unavailable"
Направих диагностика и установих, че статуса на педала на съединителя не винаги се променя адекватно.
Размърдах хубаво педала с ръка около горното му положение и статусът започна да се променя, както трябва. С това и въпросните грешки спряха да излизат.
Ако не се оправи само с размърдване, следва да се прегледа и евентуално почисти машинката на педала.
Comment
-
Сметката за едно бързо обслужване:
Съединител комплект Валео- 430лв + коване на феродо(върху старият диск) 100лв = 530 - 60лв за диска от комплекта = 470лв
Предни дискове 330мм + накладки Рикамби - 300лв (накладките са Феродо)
Горни носачи Лемфьордер - 340лв ляв+десен
Масло ск. кутия Titan Fusch Sintofluid 75w80 3л + спирачна течнос ATE DOT4 ???л - 80лв
Тотал щета на портфейла - 1190лв (това е без куриерските услуги)'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTAП.П.
Сега видях, че е за две течности - масло за скоростна кутия + спирачна течност.В такъв случай може и да е нормална цената.
И до колкото четох, DOT5 и състезателна съвсем не се препоръчват за стокова спирачна система на 159, без значение с какви апарати си.
И като добавка, стопер на шофьорската врата Рикамби - 80лв с куриера.Last edited by Neokill; d.m.y г., 09:26.'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTAПод "Стопер" имаш предвид ограничителя който ограничава вратата за се отваря прекалено или предпазител като отваряш вратата да не се удря и олющва боята?'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
Comment
-
Здравейте колеги, имам едно питане!? Трябва да сменям маслото на колата, но за първи път ми пише на дисплея, че трябва да го сменя. Явно е направено на 30 000 да го изписва. Въпросът ми е дали мога сам да си го направя на 10 000 или трябва да ида в сервиз?
Comment
Comment